DONDE QUIERO ESTAR - Quevedo

 



    Si hi ha un artista dins del gènere urbà que no puc deixar d'escoltar, aquest és Quevedo. El seu àlbum, Donde quiero estar, abreujat DQE, s'havia fet esperar, però definitivament ha valgut la pena. L'autor canari ja havia demostrat anteriorment que té la capacitat de petar-ho; amb la seva nova proposta ens ve a demostrar que ha vingut per quedar-se.

    "Una mescla perfecta entre tradició, innovació i personalitat" és una possible definició de DQE. Amb tradició em refereixo als aspectes més tradicionals del reggaeton, ja siguin la temàtica amorosa que mai falla o el ritme comercial que s'enganxa a la teva ment i es nega a sortir; aquests aspectes queden perfectament demostrats amb les cançons de Wanda, Punto G i Playa del Inglès. Sumat a això, però, Quevedo li dona el seu toc personal, que m'atreveixo a descriure com a innovador. D'una banda, en les seves cançons l'artista s'obre d'una manera poc usual dins del gènere, arribant així a connectar més amb la gent. D'altra banda, podem afirmar també que musicalment és realment innovador, amb cançons com Me falta algo, Cuentale o Luces azules. Tot això i més, com hem dit abans, sumat i retocat per la seva personalitat, amb Ahora qué com a màxim exponent.

    Tots aquests fets ens porten a un àlbum que fa goig d'escoltar, que es gaudeix i se sent. Crec que en el seu àlbum, Quevedo ha entès perfectament com fer un àlbum per tal que la gent el gaudeixi, i ell també. I parlant de gaudir, als que ens agrada el reggaeton, estic segur que una de les coses que més gaudim són les referències musicals, ben presents en DQE. I és que la sensació d'estar escoltant a Quevedo conjuntament amb Omar Montes i de cop sentir la lletra de Normal de Feid és increïble.

    En últim lloc, i abans de concloure, cal dir que el més notable de l'àlbum i de l'artista en general és la distinció que s'està guanyant, ja sigui gràcies a la seva gran veu o a les barres que es tira, amb un flow únic que atrau molt.

    Amb tot això dit, amb molt d'honor puc afirmar que Quevedo, i en específic el seu àlbum Donde quiero estar, són uns excel·lents candidàts per formar part de la llista de música per a viatjar fins a Alpha Centauri. Tela com cantarà la gent quan sonin algunes de les seves cançons.

LPGYK

Comentaris

  1. Ostres que interessant! Aquest àlbum tal com tu dius, em fa trempar!! La veritat que si hagués de viatjar a Alpha Centauri repetiria el mateix àlbum els 4,4 anys llum que dura el viatge!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars