CONTACT - DAFT PUNK



        Viatgem ara per la música electrònica, que probablement omplirà les dues següents entrades del blog. Començarem amb un dels majors exponents d'aquest gènere, el duo francès Daft Punk i la seva cançó Contact, inclosa en el seu àlbum de 2013 Random acess memories.

    La cançó comença amb uns sàmplers d'Eugene Cernan, l'últim home en caminar sobre la lluna l'any 1972. A partir d'aquí, comença un intens viatge sonor, demostrant el gran talent de Daft Punk. A partir d'aquest punt, una construcció de bateria i altres instruments i sons van construint gradualment la melodia fins a arribar a un clímax músical.

    Quan s'escolta, l'obra transmet una sensació d'exploració i d'aventura. Els sàmplers de Cernan i els sons de nau espacial creen una atmosfera que transporta a qui l'estigui escoltant a un viatge per l'univers; un escenari molt adient en el nostre viatge fins a Alpha Centauri. La cançó et fa sentir com si estiguessis flotant per l'espai, explorant el desconegut i obrint noves i inèdites possibilitats.

    Així mateix, la cançó és molt adient per escoltar-la en tal ocasió perquè, com a mínim des del meu punt de vista, ens recorda la capacitat que té la música de fer-nos viatjar. I és que no cal emprendre un viatge de milers d'anys per arribar a Alpha Centauri, amb aquesta cançó, estirat a la teva habitació, hi pots arribar fàcilment. Curiosament, això em recorda molt a l'última entrada del blog, sobre Eventually de Tame Impala. Penso que una "colabo" entre aquests dos podria ser bestial, no sé si cap a bo o dolent...

    Per finalitzar i sense res més a afegir, queda clar que Contact és una indispensable per la llista de música per a viatjar fins a Alpha Centauri. S'adapta perfectament a l'atmòsfera del mateix viatge i ens recorda el nostre esperit aventurer. Tanmateix, ens recorda el gran efecte que tenen en nosaltres la música i les grans cançons com aquestes; hem de preparar bé a la gent durant el viatge, així quan arribem al nostre destí, Alpha Centauri, podrà néixer una rica cultura musical. O potser una gran mescla sense sentit; però això està per veure.


















    

 

Comentaris

Entrades populars